Ja näin, ensimmäinen (lähes) asiallinen kirjoitus.

”Perustaisinko kisatallin, siittolan vai ratsastuskoulun? Millaista toimintaa tallille tulisi? Kasvattaisinko täysiverisiä, shetlanninponeja vai raskaita kylmäverisiä?”
Edellä mainitut, sekä monet muut samantapaiset, ovat vähän liiankin tuttuja kysymyksiä. Miksi IHMEESSÄ kaikki, siis aivan kaikki, täytyy kysyä muilta? Kasvatusrotukin? Sen vielä ymmärrän jotenkuten, että hevosten nimiin kysytään vinkkejä muilta. Mutta en enempää. Eikö ihmisillä oikeasti ole sen vertaa omia aivoja tai mielihaluja, että päättäisivät itse oman tallinsa toiminnasta?

Jos kasvatusrotu on muiden mielipiteiden tai yleisen tarpeen (”mitä rotuja virtuaalimaailmassa tarvitaan?”) mukaan päätetty, niin jaksetaanko rotuun ja sen kunnolliseen kasvattamiseen panostaa? Eikö kasvatusrotu tulisi valita sen mukaan, että mikä rotu on itselle se, josta pitää. Se oma intohimo. En usko, että talliin ja hevosiin jaksetaan panostaa pidempään, jos kasvatusrotu tai tallin toimintamuoto on muiden päättämä.

Ihmiset, ajatelkaa omilla aivoillanne. Ennen kuin perustatte tallin, kysykää itseltänne, että mitä te oikeasti haluatte.